Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΔΥΣΩΔΙΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ.


«Ψυχή και Χριστός σας χρειάζονται. Αυτά τα δυο όλος ο κόσμος να πέσει επάνω δεν μπορεί να σας τα πάρει εκτός και τα δώσετε με το θέλημά σας» (Διδαχαί--- Αγίου Κοσμά του Αιτωλού).


Εσείς όμως π Θεόκλητε Μητροπολίτα της Ι. Μ Φλωρίνης φαίνεται ότι τα δώσατε με τη θέλησή σας και όχι μόνο τα δώσατε αλλά και καυχάσθε ότι «πράττετε το καθήκον σας». Τι κρίμα! Τι λυπηρό! Είναι να σας κλαίνε ……..

Πιστεύετε ότι έχετε την εξουσία και επειδή οι αποτειχισμένοι πατέρες, γνήσιοι ορθόδοξοι αρχιμανδρίτες, μένοντες πιστοί στις παραγγελίες του Απ. Παύλου «κρατείτε τας παραδόσεις ας εδιδάχθητε» (Β Θεσ β΄15) ως επίσης «στήκετε εν τη Πίστει» (Α΄ Κορ.ιστ΄ 13) σταμάτησαν να μνημονεύουν το όνομά σας ( όχι γιατί έχουν κάποιο προσωπικό θέμα μαζί σας αλλά γιατί συμφωνείτε και υπογράψατε τις αποφάσεις της ληστρικής Συνόδου στο Κολυμπάρι της Κρήτης , την οποία χρηματοδότησε το ΔΝΤ ,και η οποία επισήμως με τις κακοδοξίες της εισάγει την αίρεση στην Μία και Αγία Εκκλησία κεφαλή της οποίας είναι μόνο ο ιδρυτής της ο ίδιος ο Χριστός και άρα προωθείτε και σεις τις αιρετικές κακοδοξίες των αποφάσεων του Κολυμπαρίου)ενώοι αρχιμανδρίτες πατέρες δεν παρέκκληναν «ιώτα έν ή μία κεραία» (Ματθ. ε΄18 και ) αλλά αντίθετα εσείς παρεκκλήνατε από την ορθοδοξία ,και στην πραγματικότητα είσθε εκτός Εκκλησίας. Αντί να τους επαινείτε , (αυτό θα έκαμνε ο Επίσκοπος π. Αυγουστίνος Καντιώτης και θα τους αγκάλιαζε ως πρότυπα ορθών ιερέων ) εσείς τους διώκετε από τα μοναστήρια τους, στη συνέχεια τους στερείτε την μισθοδοσία και επειδή αυτά δεν ικανοποίησαν τον ακόρεστο εγωισμό σας θέλετε να σταματήσουν κάθε ιεροπραξία και εκδώσατε μάλιστα τελευταία και ένα δελτίο τύπου , τώρα παραμονές του Πάσχα , γιατί άραγε τώρα ; σε τι αποβλέπετε;……… προς το λαό της ποιμαντικής σας περιφέρειας ! 

Αντί να ενημερώσετε το λαό ( γιατί έτσι τους βλέπετε και όχι ως ποίμνιό) τι τελικά συζητήθηκε στο Κολυμπάρι της Κρήτης, τι υπεγράφει εκεί , εσείς επιδιώκετε να έχετε αυτούς στην άγνοια γιατί σας βολεύει η αμάθεια τους . Τι «προβατοσχημοι λύκοι» ποιμένες!

Ίσως, παραπέμποντας (μέσα από το δελτίο τύπου) στις υποδείξεις της Ιεράς Συνόδου, θέλετε να αποποιηθείτε των ευθυνών σας . Θα τρίζουν τα κόκαλα του προκατόχου σας π. Αυγουστίνου Καντιώτη βλέποντας τον πρωτοσύγκελό του να διώκει τους ιερείς που ο ίδιος ως Επίσκοπος εχειροτόνησε.
Αλήθεια τι υποκρισία! « Η μη μνημόνευσις του ονόματος του επιχωρίου Επισκόπου εντός της επαρχίας συνιστά μέγιστον κανονικόν παράπτωμα» γράφει η Ιερά Σύνοδος. Γιατί, όμως , αναγκάσθηκαν να προβούν σ αυτήν την ενέργεια οι αρχιμανδρίτες σας; Γιατί δεν αναφέρει κανένας τους λόγους για τους οποίους σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες της Εκκλησίας μας είσθε όλοι υποχρεωμένοι να πράξετε αυτό , και έχει γραφτεί πάμπολλες φορές σύμφωνα με τους κανόνες της Εκκλησίας ότι αυτοί είναι άξιοι επαίνων και όχι να τιμωρούνται όπως εσείς δυστυχώς πράττετε. 

Λοιπόν αν εσείς δεν φοβάσθε την Κόλαση εμείς φοβόμαστε και τρέμουμε μπροστά σ αυτό το ενδεχόμενο. Δεν πάει η καρδιά μας να προδώσουμε τον Κύριό μας δεν την θέλουμε. Σας ζητούμε να σταματήσετε τον διωγμό των πατέρων , όχι γιατί το λέμε εμείς αλλά γιατί αυτό θέλει ο Κύριος ο οποίος ενανθρώπησε για να μας αποκαλύψει την Αλήθεια. «ΕΓΩ είμαι Η ΟΔΟΣ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ) την οποία Αλήθεια εσείς την νοθεύσατε. Για τον λόγο αυτό δεν σας αναγνωρίζουμε.

Ιδιαίτερα αναφερόμενοι στην Ιερά Μονή Αγιου Γρηγορίου το Παλαμά και στον π. Παίσιο Παπαδόπουλο θέλουμε να γνωρίζετε ότι το Μοναστήρι αυτό κτίσθηκε μέχρι του σημείου αυτού αποκλειστικά με τον προσωπικό αγώνα και χρήματα του ιδίου του π. Παισίου και των πιστών προσκυνητών της Ι.Μονής Εσείς του παύσατε τον μισθό χωρίς όμως να αναλάβετε την αποπληρωμή των δανείων του τα οποία γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα πήρε αποκλειστικά για την ανέγερση της Μονής και με την συγκατάθεση σας.. Ο Άγιος είναι αδύνατον να επιτρέψει αυτήν την αδικία ως επίσης και την τυχών βεβήλωση του χώρου του. Αυτό να το γνωρίζετε αλλά και να το θυμάστε πάντοτε. Στην Εκκλησιαστική Ιστορία υπάρχουν πλείστα όσα παραδείγματα τιμωρίας τα οποία σίγουρα τα γνωρίζετε.

Σε λίγες μέρες εισερχόμεθα στη Μεγάλη Εβδομάδα και στα φρικτά Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού για να ζήσουμε στη συνέχεια την ΑΝΑΣΤΑΣΗ Του. Εσείς πως θα γιορτάσετε Ανάσταση; Ο Χριστός μας η σταυρωμένη Αγάπη ξανασταυρώνεται όχι από Εβραίους,ή Ρωμαίους αλλά από την ΔΙΣ και από τον Μητροπολίτη Φλωρίνης….Θέλει να στερήσει το δικαίωμα Ορθοδόξων Αποτειχισμένων Χριστιανών να εκκλησιάζονται σε Ορθόδοξες Εκκλησίες με Ορθοδόξους αποτειχισμένους Ιερείς όταν στην Ελληνική επικράτεια οι Μουσουλμάνοι οι Παπικοί, οι Προτεστάντες ,οι Εβραίοι και άλλοι απολαμβάνουν την ελευθερία του να συναθροίζονται και να τελούν τις δικές τους τελετές στους χώρους που αυτοί θέλουν με τους δικούς τους ιμάμηδες,ραββίνους κ.λ.π. και μάλιστα με τους δικούς τους όρους και θέλετε να στερήσετε αυτήν την ελευθερία από τους Έλληνες Αποτειχισμένους Ορθοδόξους Χριστιανούς με το να απαγορεύετε τις ιεροπραξίες στους Ορθοδόξους Αποτειχισμένους πατέρες;

Δεν σας αναγνωρίζουμε το δικαίωμα αυτό .Αντίθετα να γνωρίζουν οι πάντες ότι όλοι οι Έλληνες έχουν ίσα δικαιώματα στον τόπο αυτό. Και να θυμάστε και κάτι άλλο. Αν ζούσε ο Μακαριστός ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ π. Αυγουστίνος Καντιώτης ο προκάτοχός σας θα είχε κηρύξει επανάσταση σύμφωνα με τοα λεγόμενα του ιδίου, οι καμπάνες θα ηχούσαν πένθιμα αδιαλείπτως από τον Ιούνιο του 2016, για να αφυπνισθούν και οι πιστοί και να αντιληφθούν την προδοσία που υπέστη η Ορθοδοξία και το Ποίμνιο του Χριστού στο Κολυμπάρι της Κρήτης από τους ποιμένες στους οποίους ανέθεσε τη φύλαξη τους ο Θεός.

ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Αγωνιζόμενοι Ορθόδοξοι Πιστοί

ΣΥΝΑΞΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΡΗΤΩΝ