Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

π. Μακάριος Κουτλουμουσιανός, Αιρετική η σύνοδος της Κρήτης


Μοναχός Μακάριος Κουτλουμουσιανός: Αιρετική η Σύνοδος της Κρήτης – Δεν υπάρχει χώρος για άλλη Εκκλησία

Όποιος θέλει να είναι και να ονομάζεται Χριστιανός, έχει χρέος και δικαίωμα να φυλάξει ακέραιη και ανόθευτη έως θανάτου την Ορθόδοξη Πίστη που Βαπτίστηκε και έγινε Χριστιανός. Όποιος πάλι δεν θέλει να φυλάξει την Ορθόδοξη Πίστη που Βαπτίστηκε, να μην θέλει, ούτε να τον τιμούν για Χριστιανό, ούτε και να τον ονομάζουν.

Στο Σύμβολο της Πίστεως ομολογούμε, εις Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν, η ανά πάντα τον κόσμο Απλωμένη και Διακεχυμένη κατά τον Όρο των απλανών Οικουμενικών Πατέρων.

Τουτέστιν δεν υπάρχει χώρος για άλλη Εκκλησία.
Για να μην πάρουν την ονομασία, Μακεδονία τα Σκόπια, δώσαμε και δίνουμε αγώνες και μάχες, κλήρος και λαός που τέλος πάντων δεν είναι και θέμα σωτηριολογικό.
Για το ότι οι Πατέρες στην Σύνοδο της Κρήτης χάρισαν και ονόμασαν τους αμετανόητους αιρετικούς τους Εχθρούς του Θεού, που βλασφημούν και υβρίζουν τον Τριαδικό Θεό, την Παναγία και τους Αγίους της Εκκλησίας «Χριστιανούς και Χριστιανικές Εκκλησίες», παραβαίνοντας και αθετώντας το Σύμβολο της Πίστεως, που αυτό είναι θέμα Αιώνιας Σωτηρίας, γι αυτό δεν θα αγωνιστούμε; Δεν θα δώσουμε μάχες; Θα το αποδεχτούμε;

Για το αν ονομάσουνε ή δεν ονομάσουνε Μακεδονία τα Σκόπια (όχι βέβαια ότι συμφωνούμε, αντιθέτως μάλιστα διαφωνούμε), στην ώρα της Κρίσεως ούτε θα ερωτηθούμε, ούτε θα απολογηθούμε.
Αν όμως αθετήσουμε το Σύμβολο της Πίστεως της Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας και ονομάσουμε ‘’Χριστιανούς και Εκκλησία ‘’τους Αιρετικούς και θα ερωτηθούμε και δεν θα έχουμε τι να απολογηθούμε.

Η παρακάτω εικόνα είναι από τα αποτελέσματα της Αιρετικής Συνόδου της Κρήτης και του Αιρετικού Προέδρου της, Πατριάρχη Βαρθολομαίου, όπως μαρτυρεί και ο Μακαριστός Γεώργιος Καψάνης, Ηγούμενος της Ι.Μ. Γρηγορίου, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, δέχεται τον πάπα ως ‘’άγιον και μακαριστόν ‘’και τελεί υπέρ αυτού και επιμνημόσυνον δέησιν.
Εύχεστε και για εμένα.

Μοναχός Μακάριος Κουτλουμουσιανός.
Κάθισμα Αγίου Νικολάου.