Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

«ΓΕΝΕΑ ΠΟΝΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΙΧΑΛΙΣ,ΠΟΥ ΕΠΡΟΔΩΚΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΙΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟΝ ΝΥΜΦΙΟΝ»(Ματθ.ΙΒ’39).



«Απόγονοι φαρμακερών οχιών, πώς μπορείτε σεις να λέγετε καλούς και αγαθούς λόγους, αφού είσθε πονηροί και εξ’ ολοκλήρου διεφθαρμένοι;»(Ματθ.ΙΒ΄34)

«Υποκριταί,που κατορθώνετε να παρουσιάζεσθε τηρηταί του νόμου,ενώ πράγματι τον παραβαίνετε. Καλά επροφήτευσε δια σας ο Ησαΐας,όταν έλεγεν.Ο λαός αυτός με πλησιάζει με το στόμα του και με τιμά με τα χείλη του μόνο.Η καρδιά τους όμως απέχει μακράν από εμέ»(Ματθ.ΙΕ΄7-8).


ΟΙ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

Συμμετέχουν ενεργά, εδώ και χρόνια,υπογράφοντας σε συνελεύσεις,που διεξάγει κατά καιρούς σε διάφορες χώρες το (Π.Σ.Ε.) (Αντίχριστος μασoνικός οργανισμός) αποσκοπώντας στην ένωση με όλες τις αιρέσεις και ο πάπας πάντα ως παρατηρητής κατέχων την «αλήθεια»!

Οι ίδιοι τολμούν να γράφουν «ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ» εμπαίζοντάς τον!!

«Γι’αυτό προτρέπονται οι πιστοί να μη δίνουν βαρύτητα στα λόγια εκείνων που τους παρακινούν να απομακρυνθούν από Αυτήν, προκειμένου να αποτελέσουν ξεχωριστή ομάδα έξω από το πλήρωμα της Εκκλησίας, επικαλούμενοι φανταστικούς λόγους δογματικής ακρίβειας».

Είναι φαντασία των Ορθοδόξων Χριστιανών οι συνεδριάσεις και υπογραφές ,όπως επίσης και οι συμπροσευχές στο Σαμπεζί της Ελβετίας το 2016.Στο Πόρτο Αλλέγκρε, στο Πουσάν, στο Τορόντο ,στην Ασίζη και πλήθος άλλων συνεδριάσεων όπου τμηματικά κατέγραψαν και αποδέχθηκαν τα έξι θέματα που επισήμως υπέγραψαν στην ληστρική ψευδο-σύνοδο της Κρήτης. Όλα αυτά τα έκανε μία ομάδα ψευδ-επισκόπων (που γι’ αυτούς ισχύει ο χαρακτηρισμός «φατρία») πρωτοστατούντος του παν-αιρεσιάρχη Αρχοντώνη που για πρώτη φορά στην ιστορία κατέλυσαν και απαξίωσαν το συνοδικό σύστημα της Εκκλησίας μας, αφήνοντας εκτός ψήφου το 95%των Ιεραρχών, όλους τους μοναχούς και ιερομονάχους και όλους τους πιστούς ,τους οποίους ούτε καν τους υπολογίζουν!

Έτσι, εννοούν την Εκκλησία του Χριστού, δική τους υπόθεση, να δημιουργούν ταραχές, σχίσματα, διωγμούς σε Γέροντες που από αμούστακα παιδιά αφιερώθηκαν στην εργασία της αμπέλου και ποτέ δεν ζήτησαν τίποτα!

Μα πόσο γελασμένοι και άφρονες είναι αν πιστεύουν ότι οι «κληθέντες» είναι ίδιοι με τους επαναπαυμένους εις την «κλίσιν» τους!

Τώρα αντιλαμβάνονται όσοι έχουν λίγο νου πόσο σοβαρό και υπεύθυνο είναι το λειτούργημα που οι ίδιοι διάλεξαν !Κατα-σκανδαλίζουν τους πιστούς, αναφέρουν γραπτώς (στο: «ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟΝ») ότι «Η Εκκλησία είναι μία, η Ορθόδοξη» και υπογράφουν στο 6ο θέμα (ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΚΟΣΜΟΝ), στο 6ο κεφ.τα εξής:

«Η Ορθόδοξος Εκκλησία αποδέχεται την ιστορικήν ονομασίαν των μη ευρισκομένων εν κοινωνία μετ’αυτής άλλων ετεροδόξων χριστιανικών εκκλησιών και ομολογιών».

Εδώ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΩΣ «ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ», εξαφανίζουν από το λεξιλόγιo την λέξη αίρεση και αφήνουν αδιευκρίνιστο ποιους θεωρούν «Εκκλησίες» και ποιους «ομολογίες».

Στο τέλος του ίδιου κεφ. παραδέχονται ότι το Π.Σ.Ε. έχει ως : «Αντικειμενικόν σκοπόν την προλείανσιν της οδού της οδηγούσης προς την ενότητα.» Ξεκάθαρα επίσης αναφέρουν στο 16ο κεφάλαιο ότι : «το Π.Σ.Ε. είναι εν συγκεκροτημένον διαχριστιανικόν σώμα,….παραλλήλως, υφίστανται και άλλοι διαχριστιανικοί οργανισμοί και περιφερειακά όργανα,ως η Διάσκεψις των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (Κ.Ε.Κ),το Συμβούλιο Εκκλησιών Μέσης Ανατολής (Σ.Ε.Μ.Α.)και το Παναφρικανικόν Συμβούλιον Εκκλησιών. Ταύτα μετά του Π.Σ.Ε. τηρούν σημαντικήν αποστολήν δια την προώθησιν της ενότητος του Χριστιανικού κόσμου…»

Για όλα αυτά οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ!!

Σε εμάς λένε ότι «Η Εκκλησία είναι μία» για να μας καθησυχάσουν και προ πολλού έχουν υπογράψει την αποδοχή και ένωση με όλες τις αιρέσεις.

Εάν αυτό δεν είναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ και ΑΠΑΤΗ ενορχηστρωμένη, τότε ποια είναι η απάτη;;

Ας απλουστεύσουν αυτά που ψήφισαν στην ψευδο-σύνοδο Κρήτης ώστε να γίνουν κατανοητά από το ποίμνιο και ας τα δημοσιεύσουν προς ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ!

Έχει περάσει πάνω από ένα έτος και κρατούν τον κόσμο σε ΑΓΝΟΙΑ, εσκεμμένα!

Διαδραματίζεται επί των ημερών μας το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΙΣΧΟΣ των αιώνων και η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!!!

Δεν πιστεύουν ΟΡΘΑ στον Υιό του Αληθινού Θεού του ζώντος, αφού αλλοιώνουν τη διδασκαλία Tου που κατ΄επέκταση είναι και αλλοίωση των δογμάτων. Είναι κατ’ όνομα χριστιανοί, ΜΙΜΟΥΝΤΑΙ τους ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ παίρνοντας αποσπάσματα του Ευαγγελίου χρησιμοποιώντας τα, κατά το δοκούν. Δεν δέχονται το λόγο του Θεού από άκρη σ΄άκρη, αρνούνται και τους κανόνες (το Πηδάλιο) της Εκκλησίας ονομάζοντάς τους, «τείχη του.. αίσχους»!

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΙ κατατάσσουν την ΜΙΑ ,ΑΓΙΑΝ,ΚΑΘΟΛΙΚΗΝ και ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ του Γλυκύτατου Ιησού μας, μεταξύ των αιρέσεων και των αλλοθρήσκων αφού αποκαλούν το «κοράνι, άγιο βιβλίο».

Αυτοί και τα όργανά τους σας κατευθύνουν κάνοντάς σας πλύση εγκεφάλου, επικαλούμενοι την αγάπη ,με σκοπό να αποδεχθείτε τους αιρετικούς και στη συνέχεια την ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ του ΑΝΤΙ-χριστου (την οποία διαφήμιζαν με βιτρώ στην είσοδο της αίθουσας που διεξήχθη η συναγωγή της ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ΨΕΥΔΟ-συνόδου Κρήτης).

(βλέπε: «ΟΥΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ…»: http://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CF%85%CE%B1%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BB%CE%B7%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CF%88%CE%B5/)

Φροντίζουν ωστόσο, εκμεταλλευόμενοι την ανεπίτρεπτη άγνοια των Χριστιανών να μας καθησυχάζουν, λέγοντας ότι «όλοι οι επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος αγρυπνούμε και παραμένουμε αμετακίνητοι στην Ορθόδοξη Πίστη και αφοσιωμένοι στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.» (Από την Ι.Σ.τ.Ε.τ.Ε., «ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ» Ιανουάριος 2017),

7 μήνες μετά την ΨΕΥΔΟ-σύνοδο, χωρίς να κοινοποιούν αυτά που ψήφισαν.

Έτσι εννοούν οι «αρχιερείς» την Πίστη, άλλα να μας λένε και άλλα να υπογράφουν εν αγνοία μας στο Σαμπεζί Ελβετίας, στο Πόρτο Αλέγκρε, στο Τορόντο ,στο Πουσάν και σε κάθε συναγωγή των οργανισμών και του Π.Σ.Ε. όπου είναι μέλη και που καμία σχέση δεν έχουν με την Ορθοδοξία!

Βήμα-βήμα ετοίμασαν την προδοσία του Χριστού όπως έκαναν οι προπάτορες τους όπου

«Οι αρχιερείς αποφασίζουν τον θάνατον του Ιησού Χριστού» (Ιωαν.ΙΑ’45).





ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ (ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ) ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ

«Συνεκάλεσαν οι αρχιερείς και οι φαρισαίοι εις σύσκεψιν τα μέλη του συνεδρίου και έλεγον.Τι θα κάμομεν;Ο κίνδυνος,που μας παρουσιάζεται ,είναι μεγάλος,διότι αυτός ο άνθρωπος ενεργεί πολλά θαύματα.» (Ιωαν.ΙΑ’ 4….)

Το πρόβλημά τους ήταν τα πολλά θαύματα που ενεργούσε και ο κόσμος θα πίστευε εις Αυτόν, αντί να χαίρονται που εκπληρώνονται οι γραφές σχετικά με την έλευση του μεσσία, τελουμένων έργων θαυμαστών, Τον θεώρησαν επικίνδυνο, προδίδοντας την πίστη τους ,με την πρόφαση δήθεν ότι υπερασπίζονταν τον ναό και το έθνος τους!

Ο Ιερός Χρυσόστομος λέει: «Το πουλάκι πέταξε και αυτοί φυλάνε ακόμα τη φωλιά».

Εννοείται ότι έστελναν και τότε τους καταδότες (ρουφιάνους)-φαρισαίους για να παρακολουθούν τον Θεό και τους μαθητές Του, προκειμένου να τους κάνουν κακό όταν μπορέσουν.

Οι καταδότες συμβάλλουν ως όργανα του διαβόλου για να κάνουν κακό στην κεφαλή της Εκκλησίας,τον Ιησού Χριστό.

ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ! Ου γαρ οίδασι τι ποιούσιν.Και περίγελος γίνονται!!

Έλεγαν οι απερίγραπτοι υποκριτές : «Και επόμενον είναι να γίνει κάποια επανάσταση. Και τότε θα έρθουν οι Ρωμαίοι και θα μας πάρουν και τον τόπον του ναού το άγιον και την ανεξαρτησίαν του έθνους μας θα καταλύσουν.» (Ιωαν.ΙΑ’48)

Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, επικαλούμενοι τάχα και φοβούμενοι το σχίσμα, ενώ το έχουν ήδη κάνει οι ίδιοι. Όπως επίσης πουλήθηκε η ορθή πίστη έναντι των «νέων χωρών» σε τιμή ευκαιρίας χωρίς καν αποδείξεις και εγγυήσεις.

«Εις δε τις εξ’ αυτών Καϊάφας, αρχιερεύς του αξιομνημονεύτου και σωτηριώδους εκείνου έτους είπεν αυτοίς. Λόγω της ατολμίας και αβουλίας σας δεν ηξεύρετε τίποτε από εκείνα, που πρέπει να γίνουν».(Ιωαν.ΙΑ’49)

«Ούτε σας περνά από τον νου ,ότι μας συμφέρει να θανατωθεί ένας άνθρωπος δια τον εκλεκτόν λαόν του Θεού και να μη χαθεί ολόκληρον το έθνος δια της υποδουλώσεως του εις τους Ρωμαίους.»( Ιωαν.ΙΑ΄50)

Οι αρχιερείς χωρίς τόλμη και βούληση ακολουθούσαν τον Καϊάφα μη δυνάμενοι να υψώσουν φωνή αληθείας, δηλαδή αντίθετη αυτού.

Ως χειρότερος όλων με γνώση στο έγκλημα, κατά τα λεγόμενά του, τους ομιλεί υποτιμητικά, απαξιωτικά, θεωρώντας τους ανίκανους, άβουλους και αδύναμους να κατανοήσουν ότι σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να επιτελέσουν φόνο.

Αυτοί δε, τον ακολουθούν διότι και αυτών η πίστη επισκιάζεται από ιδιοτέλεια και φόβο. Από ιδιοτέλεια μη και χάσουν την εκμετάλλευση της αμπέλου και από φόβο μη και εκδιωχθούν από το αξίωμά τους ως αρχιερείς. Αυτός ήταν ο λόγος που επικαλούνταν ψεύδη, δήθεν προασπίσεως του ναού.

Αυτοί, εκμεταλλεύονταν τον ναό!! Ούτε για το έθνος ενδιαφέρονταν! Αποδεικνύεται ,αφού λίγο αργότερα φώναζαν: «Δεν έχομεν βασιλέα άλλον παρά μόνον τον Καίσαρα»(Ιωαν.ΙΘ΄15)

Σε αφήνει άφωνο η δαιμονική υποκρισία τους!! Και εδώ κάνει την προφητεία ως «αρχιερεύς του αξιομνημονεύτου και σωτηρειώδους εκείνου έτους, ότι έμελλεν ο Ιησούς αποθνήσκειν ύπερ του έθνους»(Ιωαν.ΙΑ΄51) .Δηλαδή «Συμφέρει να θανατωθεί ένας άνθρωπος δια τον εκλεκτόν λαόν του Θεού και να μη χαθή ολόκληρον το έθνος δια της υποδουλώσεως του εις τους Ρωμαίους.»( Ιωαν.ΙΑ΄50)

Προφητεία μεν, αλλά για λανθασμένο λόγο και αιτία. Προφήτης κατ΄όνομα, βδελυρός δε διότι ως μέγας ψεύτης και υποκριτής, θεωρεί εκλεκτούς τους εαυτούς των. Ακριβώς όπως και σήμερα, εκλεκτοί και αλάθητοι θεωρούνται μόνο οι «αρχιερείς» και μόνο αυτοί αποτελούν την Εκκλησία, δύνανται να αλλάζουν ό,τι θέλουν, από κανόνες μέχρι εντολές, κατά το συμφέρον τους! Δαιμονίστηκαν εντελώς!

Και είπεν προς αυτούς ο Κύριος: «Και προφητεία να κάνετε και νεκρό να αναστήσετε δεν θα σας αναγνωρίσω».

Αυτός ήταν και ο λόγος που γνωρίζοντας τα εσωτερικά απόκρυφα βάθη της καρδιάς και των νεφρών, τους είπε πριν λίγο:

«Σεις οι οποίοι καυχάσθε ότι είσθε τέκνα του Θεού,πατέρα,από τον οποίο κατάγεσθε και του οποίου τον χαρακτήρα και τα ιδιώματα κληρονομήσατε, έχετε τον διάβολον και τας αμαρτωλάς και φονικάς επιθυμίας του πατέρα σας αυτού θέλετε και είσθε αποφασισμένοι να πράττετε. Εκείνος απ’αρχής της δημιουργίας του ανθρώπου ήτο φονεύς του ανθρώπου,και με το ψεύδος του παρέσυρεν αυτόν εις την αμαρτίαν και τον θάνατον.Και δεν στέκεται εις την αλήθειαν,διότι δεν υπάρχει μέσα του πόθος προς αυτήν και διάθεσις να είπει κάποτε την αλήθειαν. Όταν λαλεί το ψεύδος, το βγάζει από μέσα του και το λέγει, διότι είναι ψεύστης και πατέρας του ψεύδους, ο πρώτος επινοητής και ο κύριος υποβολεύς αυτού».(Ιωαν.Η’ 44)
Συνεπώς,«Συμβιβασμούς με την παράταξη του διαβόλου,δεν δέχομαι,όπως φαντάζεσθε σεις.Εκείνος,που δεν είναι εξ’όλης του της ψυχής μαζί μου,είναι εναντίον μου.Και εκείνος,που δεν μαζεύει με εμέ τα πνευματικά πρόβατά μου,ούτος σαν άλλος λύκος τα σκορπίζει».(Λουκ.ΙΑ’ 23)

«Με όλα ταύτα και από τους άρχοντας πολλοί επίστευσαν εις αυτόν,εξαιτίας όμως των φαρισαίων δεν ομολόγουν φανερά την πίστιν των ,δια να μη αφορισθούν και διωχθούν από την συναγωγήν».(Ιωαν.ΙΒ’42)

«Ηγάπησαν γαρ την δόξαν των ανθρώπων μάλλον ήπερ την δόξαν του Θεού».
(Ιωαν.ΙΒ’43)

Ως εκ τούτου δεν πιστεύουν για να πράξουν το : «Εκείνο που τώρα σας λέγω ιδιαιτέρως, είπατέ το δημόσια. Και εκείνο που ακούετε τώρα μυστικά εις το αυτί κηρύξατέ το από τις ταράτσες, ώστε να το ακούσουν όλοι.»(Ματθ.Ι’27)

Πότε ακούσατε εσείς αδελφοί μου από τους κήρυκες του Ευαγγελίου, για τους εχθρούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας; Για τους υποκριτές ιουδαίους και φαρισαίους, από εδώ και πέρα, εχθροί της Εκκλησίας θεωρούνται οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και διώκονται επειδή είναι συνεχιστές των Αγίων Πατέρων και επειδή ονομάζουν τους αιρετικούς αντίχριστους και τους υποστηρικτές τους, προδότες του Ιησού Χριστού!

Ακούσατε ποτέ αδελφοί μου, να σας ερμηνεύουν τους κανόνες της Εκκλησίας μας ή μήπως αυτά δεν μας αφορούν;

Να που ήρθε η πολυπόθητη ώρα να πάρουμε αποφάσεις και λόγω άγνοιας κινδυνεύουν πολλοί να πλανηθούν, καταλήγοντας αιρετικοί!! Τώρα θα εννοήσουν πολύ καλά οι λογικοί κληρικοί τι μεγάλη ευθύνη έχουν για τις ψυχές που τους ανέθεσε ο Κύριος να ποιμάνουν και να σώσουν!

«Διστάζεις» να πάρεις αποφάσεις για τον εαυτό σου, φαντάσου να είσαι υπεύθυνος πολλών ψυχών! Να γιατί ο Κύριος αυτούς που πιστεύουν ορθά, τους κρίνει ικανούς και άξιους να βαστάξουν τέτοιο φορτίο και τους καλεί ιδιαιτέρως. Οι υπόλοιποι είναι μισθωτοί και ως τυφλοί, επικίνδυνοι να μας οδηγήσουν σε λάκκο, έτσι δικαιολογείται η ανευθυνότητα και το θράσος τους!

Ακούστε πως μιλούν οι άνθρωποι του σκότους ,που άλλα λένε την μία φορά και άλλα την άλλη, άλλα λένε και άλλα πράττουν. Ενεργούν ακριβώς, όπως ο διάβολος.

«Είπον λοιπόν προς αυτόν (τον πιλάτο) οι ιουδαίοι, εις ημάς δεν επιτρέπεται να θανατώσωμεν κανένα»(Ιωαν.ΙΗ’31)

«Και λέγει προς αυτούς ο πιλάτος.Ίδε εις ποίαν αθλίαν κατάστασιν κατάντησεν ο άνθρωπος!Όταν λοιπόν τον είδον οι αρχιερείς και οι υπηρέται του συνεδρίου, εφώναξαν δυνατά και είπαν: Σταύρωσε,σταύρωσε αυτόν.»(Ιωαν.ΙΘ΄6)

Ερωτώ ο ανάξιος, εάν οι συνθήκες τους το επέτρεπαν οι σημερινοί αναίσχυντοι που καταδιώκουν τους ευλογημένους μακάριους ομολογητές, θα έφθαναν μέχρι φόνου;

Εάν όχι, γιατί τότε τάσσονται με τους άπιστους που λέει το Ευαγγέλιο; «Εκείνοι που θα κηρύττουν το Ευαγγέλιον θα καταδιώκονται από τους άπιστους, μη φοβηθήτε απ’εκείνους,που θανατώνουν το σώμα, αλλά δεν έχουν τη δύναμη να θανατώσουν και την ψυχήν».(Ματθ.Ι’28)

Έλεγαν τα τέκνα εχίδνων: «Ημείς έχομεν νόμον και σύμφωνα με τον νόμον μας πρέπει να αποθάνει, διότι έκαμε τον εαυτόν του υιόν του Θεού και έτσι εβλασφήμησε κατά του Θεού».(Ιωαν.ΙΘ’7)

Λίγο πριν έλεγαν ότι δεν επιτρέπεται εις αυτούς να θανατώσουν κανέναν.

Αν οι τότε αρχιερείς, γραμματείς και φαρισαίοι παραδέχονταν τους νόμους αλλά δεν τους τηρούσαν, αποκαλούνταν υποκριτές, ψεύτες, απατεώνες, τέκνα εχίδνων και πολλά άλλα από τον ίδιο το Θεό, τώρα που οι «αρχιερείς» ούτε τους νόμους παραδέχονται, καταλύουν τις εντολές, ούτε πράττουν στο ελάχιστο τα του Ευαγγελίου, πως άραγε θα τους κατονομάσει ο Κύριος και που θα τους κατατάξει;

Η απόλυτη υποκρισία και κακοήθεια!

Οι σημερινοί «αρχιερείς» γνωρίζουν ότι ο Ιησούς είναι ο μονογενής υιός του Θεού Πατρός; Πιστεύουν εις Αυτόν και εις τον Λόγο Του,ότι: «Εγώ είμαι η θύρα .Δι’εμού και μόνον εάν εμβη κανείς θα σωθή»;(Ιωαν.Ι’9)

Εάν πιστεύουν τότε γιατί λένε πως ο άνθρωπος σώζεται και μέσω άλλων θρησκειών; Γιατί λένε ότι οι εντολές του Θεού είναι προσωρινές και τόσες άλλες βλασφημίες που φανερώνουν ότι ουδεμία σχέση έχουν με τον Ιησού Χριστό;

Όταν λοιπόν, αυτούς τους βλάσφημους-άθεους-σατανιστές, τους μνημονεύεις, σημαίνει ή δε σημαίνει ότι αποδέχεσαι τις απόψεις και τα πιστεύω τους;

Εάν ταυτίζεστε με τις βλασφημίες του παν-αιρεσιάρχη Βαρθολομαίου, ο λόγος αυτός που γράφεται δεν σας αφορά, διότι δεν πρέπει να δοθεί στους κύνες και στον βόρβορο των χοίρων, εάν όμως δεν αποδέχεσθε τις βλασφημίες του, αλλά τον ακολουθείτε μνημονεύοντάς τον και μόνο, τότε επιστρέψτε στην Ορθοδοξία και Ορθοπραξία και μην ομοιάζετε με τους αρχιερείς του Καϊάφα, αδύναμοι και άβουλοι.

«Κηρύξτε τον Λόγο της Αλήθειας από τις ταράτσες» όπως έχετε ΕΝΤΟΛΗ!

Η οικονομία χρόνου έχει αιτία και όρια. «Προσέχετε πολύ τους εαυτούς σας δια να μην χάσομεν όσα έχομεν εργασθεί» (Επιστ.Ιωαν.Β’8)

Σας λέει ο Κύριος: «Διατί φοβείσθε να ομολογήσετε την εις εμέ πίστιν σας; (Ιωαν.ΙΒ’44)

«Ο Πατήρ,που με απέστειλεν,αυτός μου έδωκε εντολήν ,τι να διδάξω και με ποίους λόγους να το είπω.Και γνωρίζω,ότι η εντολή του είναι ζωή αιώνιος…»(Ιωαν.ΙΒ’49,50)

Πως τολμούν οι προϊστάμενοι να διώκουν αδελφούς που επί 50 χρόνια συμπορεύονταν αδελφικά φυλάσσοντας τις θερμοπύλες και το κάστρο της Ορθοδοξίας; Διώκονται Ορθόδοξοι διότι δεν ακολουθούν τις αιρέσεις, μία σκέτη παραφροσύνη! Να υποθέσουμε ότι γίνονται «εκ φθόνου και μίσους;»(Ιωαν.ΙΘ’1)

Εάν δεν ήταν γραμμένα στο Ευαγγέλιο νους Ορθοδόξου δεν θα τα κατανοούσε. Ούτε φυσικά θα τύχαιναν της ίδιας αντιμετώπισης, να είστε σιγουρότατοι και όποιος καταλάβει… από τους θρασύδειλους ,άβουλους και αδύναμους!

Αντί να γίνουν άγιοι σώζοντας τους αιρετικούς δια της μετανοίας τους ,πορεύτηκαν μαζί τους, έγιναν και αυτοί αιρετικοί κατ’ ουσίαν και ακόμα χειρότεροι, αφού αποδέχονται την ΠΑΝ-θρησκεία. Με το στόμα τους όμως, λένε ότι είναι χριστιανοί Ορθόδοξοι, κοροϊδεύοντας τους πάντες οι ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ! Κοροϊδεύουν και τον εαυτό τους ,σε τέτοιο σημείο γελοιότητας τους κατάντησε ο μισάνθρωπος διάβολος.

Δείτε τις ομοιότητες ,σήμερα σε σύγκριση με τους τότε αρχιερείς. Ενώ γνωρίζουν τα πάντα και συμφωνούν μάλιστα ότι τελείται ΠΡΟΔΟΣΙΑ στην ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ,δεν ομολογούν φανερά την Ορθή Πίστη και Αλήθεια, μη τυχόν και διωχθούν από τις θέσεις τους!!

Προτιμούν να είναι με τους αιρετικούς,αγαπώντας τη δόξα των ανθρώπων και όχι τη δόξα του Ιησού Χριστού μας!
Απόδειξη για το πώς εννοούν την Πίστη στον Αληθινό Θεό!

Για τους περισσότερους «Καίτοι δε τόσον πολλά θαύματα είχε κάμει εμπρός εις τα μάτια των ο Ιησούς,όμως αυτοί επέμεναν να μην πιστεύουν εις Αυτόν.» (Ιωαν.ΙΒ’37)

Τα θαύματα συνεχίζουν και θα συνεχίζονται έως της συντελείας του κόσμου,διότι «δύναμη και εξουσίες εδόθησαν…προς επιβεβαίωσιν του κηρύγματός των..»,και προς δυνάμωση της Πίστης των καλοπροαίρετων.Για τους κακοπροαίρετους δε, «λόγω της κακής των διαθέσεως και προαιρέσεως παρεχώρησεν ο Θεός να τυφλωθούν οι οφθαλμοί της διανοίας των και να σκοτισθεί η καρδία των δια να μη ίδουν με τους πνευματικούς οφθαλμούς και να μη εννοήσουν με την καρδίαν τους και επιστραφούν δια της μετανοίας και ιατρεύσω τας ψυχάς των.» (Ιωαν.ΙΒ’40)
ΠΟΙΟΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΡΘΩΣ;

Αυτοί που φοβούνται να ομολογήσουν ενώπιον των ανθρώπων ή εκείνοι που ομολογούν την Ορθή Πίστη με έργο και λόγο ως «έχουν καθήκον να υπηρετούν τον Κύριον»,ενδιαφερόμενοι για την Εκκλησία που είναι η οικογένειά τους;

Αφού δημοσίως εκφράζουν οι «αρχιερείς» τις οικουμενιστικές απόψεις τους χωρίς ντροπή και φόβο Θεού, δημοσίως θα παίρνουν και τις απαντήσεις κατά τας γραφάς, περί Ορθής Πίστης , για να μην παραπλανούν το ποίμνιο..και όστις θέλει,έχοντας ενδιαφέρον ας μάθει και ας ακολουθήσει το Θεάρεστον. Μη νομίσεις ότι «θα διδαχθείς όλα από τον διδάσκαλόν σου» (Ι.Χρυσοστ.) γιατί και συ ως συγκληρονόμος είσαι προορισμένος να γίνεις πατέρας ,βάζοντας και την δική σου «ουσία» αξιοποιώντας τον καρφωμένο στην ψυχή σου νόμο και κορεσμό δεν έχει! Αν λες ότι πιστεύεις και ότι δεν φοβάσαι ,μην αναπαύεσαι πιστεύοντας ότι εξασφάλισες τη σωτηρία, γιατί δεν φτάνει μόνο αυτό. Άκου με προσοχή πως μας το λέει ο Άγιος :

«Έπειτα επειδή αντελήφθη ότι η ωφέλεια προήλθεν από τον λόγον του περί κολάσεως και ότι παρεκινήθησαν όχι τόσον από την υπόσχεσιν περί των αγαθών όσον από την απειλήν περί των δεινών,τελειώνει εδώ τον λόγον του και τονίζει «εκείνος που πιστεύει εις τον Υιόν έχει ζωήν αιώνιον,εκείνος όμως που απιστεί εις τον Υιόν δεν θα ιδή ζωήν,αλλά η οργή του Θεού μένει επάνω του.» Πάλιν και εδώ στρέφει τον λόγον περί της κολάσεως εις τον Πατέρα διότι δεν είπεν η οργή του Υιού,μολονότι αυτός είναι ο κριτής, αλλ’ υπενθύμισεν εις αυτούς τον Πατέρα,επειδή ήθελε να τους φοβερίση περισσότερον. Και ημπορεί να ερωτήσης. Είναι άρα αρκετόν να πιστεύη κανείς εις τον Υιόν, δια να έχει ζωήν αιώνιον;Καθόλου.Άκουσε πως το ξεκαθαρίζει αυτό ο ίδιος ο Χριστός και λέγει. «Δεν θα εισέλθη εις την βασιλείαν των ουρανών καθένας που λέγει «Κύριε, Κύριε»,αλλά και η βλασφημία του Αγίου Πνεύματος αρκεί και μόνη της να τον ρίψη εις την γέενναν. Και τι λέγω δια μέρος των δογμάτων; Και αν κανείς Ορθώς πιστεύση εις τον Πατέρα, εις τον Υιόν και εις το Άγιον Πνεύμα, αλλά δεν κάμνει Ορθήν ζωήν, ουδεμίαν ωφέλειαν έχει από την Πίστιν δια την σωτηρία του.Επομένως, όταν ο Χριστός λέγη «Αυτή είναι η αιώνιος ζωή, το να γνωρίζουν μόνον σε τον μόνον αληθινόν Θεόν»,ας μη φαντασθόμεν ότι αυτό είναι αρκετόν δια την σωτηρίαν μας. Διότι έχομεν ανάγκην και από καθαρόν ήθος και από ευσεβή ζωήν»(Χρυσοστ.Ε.Π.Ε.ομιλία ΛΑ’5-25)
Συνεπώς όταν ακούτε τους μισθωτούς να σας λένε ότι δεν ομιλούν στο ποίμνιο για να μη το φοβίσουν, να είστε σίγουροι ότι θέλουν να το οδηγήσουν στην απώλεια μια και καλή…!

Και όταν λένε ότι πιστεύουν ,τα δε έργα τους και η βιωτή τους δεν συνάδουν με τον Ευαγγελικό τρόπο ζωής ,πάλι να είστε σίγουροι ότι ως τυφλοί δεν μπορούν να μας οδηγήσουν στη σωτηρία, παρά μόνο στο λάκκο. Τέλος, όταν λένε ότι εκτός του τριαδικού αληθινού ζώντος Θεού υπάρχουν και άλλες θρησκείες που σώζουν τους ανθρώπους ,τότε φτύστε τους ως σατανάδες και απομακρυνθείτε γιατί θα χαθείτε μαζί τους ως ειδωλολάτρες!

ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙ ΟΡΘΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ!

«Μη λογαριάζετε λοιπόν τους διωγμούς και τους κινδύνους αλλά λογαριάζετε τας μεγάλας αμοιβάς που σας περιμένουν. Καθένας που θα με ομολογήση ως Σωτήρα του και Θεόν του εμπρός εις τους ανθρώπους που καταδιώκουν την Πίστιν μου, θα τον ομολογήσω και εγώ ως πιστόν ακόλουθόν μου εμπρός εις τον Πατέρα μου..»
(Ματθ.Ι’32)

Είδατε, αδελφοί μου τι μας λέει εδώ; Μας μιλά για τη δική Του Πίστη,για την Πίστη δηλαδή που Εκείνος διδάσκει και αναλύουν οι Άγιοι Του.Ένας είναι ο Κύριος,Μία είναι η Πίστη Του που εμείς αγωνιζόμαστε να αποκτήσουμε κατά χάριν, και όχι η Πίστη που βολεύει τον καθένα ή η Πίστη όπως την εννοεί ο κάθε πλανεμένος, αιρετικός, αλλόθρησκος,άθεος ή σατανιστής!

Συνεπώς καμία άλλη Πίστη δεν σώζει τον άνθρωπο,παρά η δική Του Πίστη, η Πίστη που μας διδάσκει με πολλούς τρόπους.
«Και εχθροί του πιστού ανθρώπου θα είναι οι άνθρωποι του σπιτιού του»(Ματθ.Ι’36),που επί 50 χρόνια αδελφοσύνης φθάνουν σε σημείο μίσους και φθόνου,αλλά και πάλι μη σας εύρει απροετοίμαστους, «διότι ήλθον να χωρίσω τον πιστόν και ευθύν άνθρωπον από τον άπιστον και διεστραμμένον πατέρα του,…»(Ματθ.Ι’35)

«Δεν ήλθα δια να επιφέρω ειρήνη αλλά μάχαιραν και διαίρεσιν και διχασμόν, δια τα οποία όμως υπεύθυνος είναι η κακία των ανθρώπων και όχι το Ευαγγέλιον Μου.»(Ματθ.Ι’34)


«Εκείνος δε που θα με αρνηθή ως Θεάνθρωπον Σωτήρα εμπρός εις τους ανθρώπους θα τον αρνηθώ και Εγώ και δεν θα τον αναγνωρίσω ως ιδικόν Μου εμπρός εις τον Πατέρα Μου,που είναι εις τους ουρανούς.»(Ματθ.Ι’33)

Ας τα ακούσουν όλοι όσοι αλλάζουν τις εντολές του Θεού και όσοι λένε ότι σωζόμαστε και μέσω άλλων θρησκειών. Επίσης ας τα ακούσουν και εκείνοι που μνημονεύουν αυτούς που αλλάζουν τις εντολές και βρίσκονται σε κοινωνία μετά των ακοινωνήτων.

Τελικά «Ποιος θα αποδειχθή εν τη Εκκλησία του Χριστού ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΙΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΜΕΤΑ ΠΑΣΗΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑΣ ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΡΕΦΩΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ;»(Λουκ.ΙΒ’42)

«Συμβιβασμούς με την παράταξη του διαβόλου,δεν δέχομαι όπως φαντάζεσθε σεις.Εκείνος που δεν είναι εξ’όλης του της ψυχής μαζί μου,είναι εναντίον μου.ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΕΙ ΜΕ ΕΜΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΜΟΥ,ΟΥΤΟΣ ΣΑΝ ΑΛΛΟΣ ΛΥΚΟΣ ΤΑ ΣΚΟΡΠΙΖΕΙ.»(Λουκ.ΙΑ’23)

«Εκείνος,που θα χάση την ζωήν του δια την Πίστιν του εις εμέ ,θα κερδίση την υψηλοτέραν και μακαρίαν ζωήν»(Ματθ.Ι’39).


Είδατε αδελφοί μου, με τι ακρίβεια διατυπώνει ο Κύριος την Ορθή Πίστη προσεγγίζοντάς την με ποικίλους τρόπους, αλλά, με ευθύτητα και σαφήνεια και πόσο μακριά της Ορθής Πίστης βρίσκονται όσοι λένε ότι πιστεύουν, αλλά στην πράξη καταλύουν Νόμους ,Εντολές και Κανόνες, Ιερές Παραδόσεις και φυσικά τα έργα της ζωής τους είναι φαύλα ,ο δε λόγος τους πλήρης ασάφειας και διγλωσσίας;

Θέλοντας λοιπόν να προστατεύσει η Εκκλησία το ποίμνιό της και φυσικά τους καλούς ποιμένες, έφτιαξε –τον έχοντα μεγάλο ενδιαφέρον -15ο κανόνα ΑΒ’ που μας λέει ρητά και κατηγορηματικά ότι όποιος αναγνωρίσει ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟ θα τιμηθεί ιδιαιτέρως εκ των ορθοδόξων όταν τον αποκαλύψει και απομακρυνθεί από αυτόν ,προστατεύοντας και σώζοντας την Εκκλησία από σχίσμα! Μας θλίβει αφάνταστα το γεγονός ότι ενώ ο κανόνας λέει: Ο διακόπτων το μνημόσυνον του ψευδ-επισκόπου σώζει την Εκκλησία από σχίσμα, εσείς, αξιαγάπητοι πατέρες επιμένετε να λέτε ψέματα,ότι ο διακόπτων το μνημόσυνο αιρετικού δημιουργεί σχίσμα στην Εκκλησία.

Εκτός και αν εννοείτε την «Εκκλησία» του πάπα και όχι την Εκκλησία του Ιησού Χριστού! Να το διευκρινίσετε αυτό και να πάψετε να υποκρίνεσθε πως δεν κατανοείτε τον 15ο κανόνα!!

Το Ευαγγέλιο δεν μας λέει ,να είμαστε κοντά στον αιρετικό και ας μην τον μνημονεύουμε, αλλά μας λέει την λέξη «φεύξονται» δηλαδή «να φύγουμε μακράν από αυτόν». Δεν μας λέει να φύγουμε από την Εκκλησία του Χριστού, αλλά «από τους κλέπτες ,τους ληστές και τους απατεώνας οι οποίοι θα επιζητήσουν να τα αποσπάσουν από εμέ»(ιωαν.Ι’5).

Πως λοιπόν, αγαπητέ και σεβαστέ γέροντα Σάββα αγιορείτη μπορείς να είσαι πλησίον αιρετικών που ενορχηστρώνουν με οφθαλμοφανή και ξεδιάντροπο τρόπο, χωρίς φόβο Θεού, την αλλοίωση της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας;

Πως είναι δυνατόν να μη μνημονεύεις μεν, αλλά ταυτόχρονα να είσαι πλησίον τους; Και αν απομακρυνθείς από τον αιρετικό να θεωρείσαι εκτός Εκκλησίας; Αυτή είναι η Εκκλησία του Χριστού; Να βρίσκονται μέσα στο Σώμα του Χριστού αλλόθρησκοι και αιρετικοί χωρίς προηγουμένως να έχουν μετανοήσει και χωρίς την κανονική διαδικασία που προβλέπει η Εκκλησία μας;

Κάνεις λάθος αγαπητέ αδελφέ και αυτά σου τα λέω με πολλή αγάπη!

Άκου τι λέει το Ευαγγέλιο: «Αλλοτρίω δε ου μη ακολουθήσωσιν, αλλά φεύξονται απ’αυτού ότι ουκ οίδασι των αλλοτρίων την φωνήν»(Ιωαν.Ι’5)

Δεν θα ακολουθήσουν όμως ποτέ οποιονδήποτε ξένον, αλλά θα φύγουν μακράν από αυτόν, διότι δεν γνωρίζουν την φωνήν των ξένων.

Εάν με το στόμα σου δεν μνημονεύεις, σηκώνοντας τοίχος προς τους αλλότριους αιρετικούς, για να φυλαχθείς ο ίδιος και την Εκκλησία να προστατεύσεις από σχίσμα, αλλά βρίσκεσαι από την πλευρά του τοίχους που βρίσκονται οι αιρετικοί και με την παρουσία και τα έργα σου πλησίον τους ,συμμετέχεις και βοηθάς στην εδραίωση και εξάπλωση της αίρεσης ,ποιο το όφελος της μη μνημόνευσης (αποτοίχισης);

Αγαπητέ, πατέρα Σάββα αγιορείτη, δεν μας λέει απλά και μόνο στο Ευαγγέλιο ότι «δεν θα αναγνωρίζουν την φωνήν των ξένων» δηλαδή την διεστραμμένη αιρετική διδασκαλία των ΨΕΥΔ-επισκόπων, όπως και το ότι «δεν θα παραπλανηθούν από τους απατεώνας, οι οποίοι θα επιζητήσουν να τα αποσπάσουν από εμέ»(Ιωαν.Ι’5),αλλά, μας λέει ότι : «δεν θα ακολουθήσουν ποτέ οποιονδήποτε ξένον» και μάλιστα μας υποδεικνύει τον τρόπο φυγής, απομάκρυνσης: «Αλλά φεύξονται».

Μας λέει δηλαδή «θα φύγουν μακράν από αυτόν». Εμείς θα το λέγαμε: «και όπου φύγει-φύγει!» Πώς λοιπόν μπορείς να μην μνημονεύεις τους αιρετικούς –εχθρούς του Χριστού και ταυτόχρονα να είσαι πλησίον τους ,ακολουθώντας τους στην πράξη; Η Ορθή Πίστη ,είπε ο Κύριος και όλοι οι Άγιοι το λένε και προαναφέρθηκε, είναι πρωτίστως ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ!

Ο Κύριος αποκάλεσε αυτούς που άλλα λένε και άλλα κάνουν υποκριτές και έχιδνες. Μα ο Κύριος είναι αγάπη, πως μπόρεσε να μιλήσει τόσο σκληρά σε ανθρώπους; Ο ερευνών το εσωτερικόν απόκρυφον βάθος των νεφρών και της καρδίας των ανθρώπων, ξέρει ότι εξωτερικά πολλοί άνθρωποι υποκρινόμενοι λαμβάνουν αγγελική μορφή, ενώ στην πράξη, όταν βρουν την ευκαιρία ως έχιδνες θανατώνουν. Συνεπώς την έχιδνα όταν την αντιληφθούμε ,φεύγουμε μακριά της, δεν την πλησιάζουμε διότι θανατώνει. Αυτό έπαθαν παραδειγματικά «ορθόδοξοι» που πίστεψαν ότι θα εξημερώσουν το δηλητηριώδες φίδι και βρέθηκαν κοντά του, παρακούοντας τις εντολές, θανατώθηκαν από το δάγκωμά του και μυαλό δεν έβαλαν πολλοί, ούτε παραδειγματίζονται!


Ποια λοιπόν είναι η αγάπη προς τον Κύριο; Δεν μας το λέει με ακρίβεια ότι είναι η τήρηση των εντολών; Ποια είναι η Πίστη προς αυτόν; Να λέμε με το στόμα ότι πιστεύουμε και με τα έργα να πολεμούμε το Ευαγγέλιο; Μη γένοιτο!

Μα και ο διάβολος πιστεύει και γνωρίζει τις εντολές και τους κανόνες και άλλα πολλά που εμείς δεν γνωρίζουμε. Αυτό σημαίνει ότι σώζεται , επειδή πιστεύει, γνωρίζει και δεν φοβάται;

Όχι βέβαια ,αφού δεν πράττει το Θεάρεστο ,πράττει εντελώς τα αντίθετα, είναι ψεύτης, ο πρώτος επινοητής του ψεύδους ,υποκρίνεται ,άλλα λέει και άλλα κάνει!

Μας το είπε και αυτό ο Κύριος με τους δύο υιούς, εννοώντας τους εβραίους που είχαν τον τίτλο του πιστού και έμειναν στη θεωρία και τους εθνικούς, που αρνούμενοι στην αρχή έπραξαν στο τέλος το Θεάρεστο. «Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο υιός τού ανθρώπου» (Ιωαν. ΙΒ’ 23).

Βεβαίως αφορά και όλους όσους θέλουν να είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί!

Ο ένας είπε ότι δεν θα πάει στη εργασία της αμπέλου και πήγε «αυτός δε απεκρίθη και είπε. Δεν θέλω να υπάγω. Ύστερον όμως μετεμελήθη και επήγε»(Ματθ.ΚΑ’29)

«Και αφού ήλθεν εις τον δεύτερον υιόν, είπε τα ίδια. Αυτός δε απεκρίθη και είπεν. Εγώ Κύριε ,πηγαίνω. Και δεν επήγε.»(Ματθ.ΚΑ’30)

«Τις εκ των δύο εποίησε το θέλημα του Πατρός;..»(Ματθ.ΚΑ’31)


Αυτός που έμεινε στη θεωρία ή αυτός που τελικά έκανε την εντολή του Πατρός πράξη; Ποιος εκ των δύο πραγματικά αγαπάει, πιστεύει και εκτελεί τις εντολές του Πατρός; Αυτός που κάνει τις εντολές πράξεις και η ζωή του είναι ανάλογη του Πατρός του ή εκείνος που διαφοροποιεί, απαξιώνει και καταργεί τις εντολές, καταδιώκει τους αδελφούς του και πιστεύει ότι θα σωθεί με άλλους τρόπους, με άλλες θρησκείες, με άλλους Πατέρες;Καίτοι κατά σάρκα αδελφοί,ο ένας ακούει και πράττει,ο άλλος ψεύδεται ακούγοντας τον υποβολέα διάβολο. Δεν είναι συνεπώς πνευματικοί αδελφοί. «Μάχαιραν και διαίρεσιν, ήλθα να φέρω,δια τα οποία όμως υπεύθυνος είναι η κακία των ανθρώπων και όχι το Ευαγγέλιον μου»(Ματθ.Ι’34)

Απόλυτη υπακοή στον Πατέρα και πάλι χάρη θα μας δοθεί η σωτηρία μας.

«Μακάριοι οι ακούοντες τον Λόγον και φυλάσσοντες αυτόν» .

Εις την καρδίαν των,δια ιδίαν σωτηρίαν, αλλά δεν φθάνει μόνο αυτό ,γιατί μας λέει ότι : «Το να υπηρετούμεν τον Κύριον είναι καθήκον όλων μας» και πάλι προαναφέρθηκε ότι μας καλεί στη θεάρεστη εργασία της αμπέλου και αλλού μας υπόσχεται, ίδιον μισθό, πιάνοντας δουλειά έστω και την ενδεκάτην.

Τι κι αν ερευνούμε την ακρίβεια του Αγίου Ισαάκ του Σύρου ,ακόμα και το πώς να στεκόμαστε σωστά, σε ορθή θέση, κατά τη θεία λειτουργία ,και από την άλλη κάνουμε «μεγάλα και χονδρά αμαρτήματα διϋλίζοντες τον κώνωπα ,την δε κάμηλον καταπίνοντες.»(Ματθ.ΚΓ’24)

Υψώστε φωνή προς τον Δημητριάδος και προς κάθε κατεύθυνση ,υπενθυμίζοντας τους, ότι η Εκκλησία του Χριστού δεν έχει ενδιάμεση χρυσή τομή ,αλλά σταθερότατη θέση εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια. Η εκκλησιαστική ακρίβεια δεν επιδέχεται χρυσή τομή διότι από μόνη της είναι χρυσή τομή και λίαν καλή. Διαφορετικά ο καθένας θα εννοεί την χρυσή τομή όπου τον συμφέρει.

Άρα ,αυτό που είπε ο Ιγνάτιος: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία αναζητεί την χρυσή τομή μεταξύ συντήρησης και εξέλιξης», δεν το λέει η Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού αλλά η γαστέρα του ιδίου. Εάν η Εκκλησία του Χριστού κατονομάζεται από βλάσφημους «συντήρηση» και δεν κατανοείται ότι ο Λόγος Του είναι η ίδια η Ζωή και θα μείνει στους αιώνας ,τότε ας ακούσουν μήπως και καταλάβουν αυτό που τους είπε: «Έξω και μακράν από την πόλιν οι αδιάντροποι σαν τα σκυλιά και οι μάγοι και οι πόρνοι και οι φονείς και οι ειδωλολάτραι και καθένας, που αγαπά και πράττει την πλάνην και το ψεύδος της αμαρτίας» (ΑΠΟΚ.ΚΒ’ 15).

Για την ακρίβεια δε, αφού τώρα που η Εκκλησία έχει σταθερή πορεία ως συνέχεια τοις Αγίοις Πατράσι, δεν βλέπουν πολλοί και δεν κατανοούν την αμετακίνητη θέση των τόσων ετών. Πως θα μπορέσουν να δουν την υποτιθέμενη χρυσή τομή που θα ανεβοκατεβαίνει χωρίς ποτέ να αγγίζει το Θεάρεστον; Αυτοί που εκστομίζουν βλασφημίες δεν είναι μακαριότατοι, ούτε σεβασμιότατοι και μην περιμένετε ποτέ να ενδιαφερθούν για την Αγία αιματοκυλισμένη Ελλάδα μας. Προδίδουν τον ίδιο τον Θεό, προσπαθώντας να αλλοιώσουν αυτά που έχουμε εντολή να φυλάξουμε μέχρι τη συντέλεια, και δεν θα προδώσουν Πατρίδα και αδελφούς;

Δεν βλέπετε που τους καταδιώκουν κιόλας; Δεν ακούτε που οι ίδιοι το ομολογούν ,ότι θέλουν την ένωση με τους αιρετικούς; Είστε σε δίλημμα κιόλας, αν πρέπει να μιλήσετε ή όχι; Η σιωπή, η άγνοια και η ανεκτικότητά μας τους αποθρασύνει σε τέτοιο βαθμό.

Ουαί όμως σε αυτούς που τα λησμόνησαν ή δεν τα γνώρισαν!!

Ουαί και σε αυτούς που κλέβουν τμήματα του Λόγου του Ευαγγελίου προς αλλοίωση της διδασκαλίας. Το Ευαγγέλιο πρέπει να το εφαρμόζουμε απ’ άκρη εις άκρη ,χωρίς να αλλάζουμε ούτε ένα κόμμα και να μη μας διαφεύγει ότι στις μωρές παρθένες έλειπε μόνο …ένα.

Φανταστείτε σε τι αποστασία έφτασε κλήρος και λαός, που καταδιώκονται Ορθόδοξοι Χριστιανοί, πνευματικοί αδελφοί μας, επειδή έχουν την Πίστη και την αυταπάρνηση να ομολογούν Χριστό και την ακρίβεια της διδασκαλίας Του. Οι διώκτες, δε, να φαντάζονται ότι αποτελούν την Ορθοδοξία αγκαλιάζοντας τους αιρετικούς και καταδιώκοντας τους Ορθοδόξους!

Απώλεσαν οι αποστάτες τις Ιερές παραδόσεις, προ πολλού, και τώρα απορρίπτουν Κανόνες και Θείες Εντολές. Η Εντολή μας λέει να αγαπάμε και τους εχθρούς μας, πόσο μάλλον τους αδελφούς μας και αυτοί καταδιώκουν ακόμα ηλικιωμένους γέροντες. Κάνουν ακριβώς αυτό που κάνει ο διάβολος, εντελώς τα αντίθετα των εντολών. Μην έχετε ,λοιπόν καμία αμφιβολία ,αδελφοί μου, ότι αυτός που συνειδητά αλλάζει έστω και μία κεραία από το Ευαγγέλιο είναι αιρετικός και απομένει ωρισμένως να καταδικασθεί από Σύνοδο, αν δεν επανέλθει.

ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙ-ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ;;

Τον πρώτο μεταξύ των ίσων, που αγνοεί τους «ίσους» και όπως ο πάπας δεν δίνει λόγο σε κανέναν περιφερόμενος από Ασίζη έως Πόρτο Αλέγκρε και από Πουσάν έως Τορόντο, υπογράφοντας την ένωση όλων των αιρέσεων μετά της Ορθοδόξου Εκκλησίας; Όπως επίσης έχει συμφωνήσει, ενεργά για την καθιέρωση της ΠΑΝ-θρησκείας ανάβοντας τις λυχνίες και φυσικά τον ερχομό του ΑΝΤΙ-χριστου.

Ουαί σε όσους τον ακολουθούν από φόβο ή ιδιοτέλεια. Ντροπή σε όσους λένε ότι είναι με τον Χριστό ,αλλά στην πράξη ακολουθούν κατά πόδας τον διάβολο.

Τολμώ ο ανάξιος να πω ότι όσο κρατάει ο χρόνος μιας εισπνοής ανθρώπου είναι και μέρος του χρόνου του έτους που αναπαράγεται και εξασφαλίζεται η συνέχεια της ζωής και όσο κρατάει η εκπνοή είναι ο υπόλοιπος χρόνος διατήρησης της ζωής και προετοιμασίας για την επόμενη εισπνοή κ.ο.κ. Πότε τελειώνει αυτό; Ο δε σπόρος για να βλαστήσει πρέπει να πεθάνει.

Μα εδώ μας λέει ότι ο Λόγος θα μείνει στους αιώνες, δηλαδή ,παντοτινά μέχρι τη συντέλεια!

Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης λέει «Ο Υιός…….τον Πατέρα και ο Πατήρ τον Υιόν, τον Υιόν, τον Υιόν ……».

Ας δούμε τώρα τα 1924 χρόνια πίσω, αν είναι πολλά ή λίγα!

Για τον κόσμο, φυσικά και είναι πολλά, για τον πνευματικό κόσμο είναι σαν να μη μεσολάβησαν καθόλου ή αλλιώς σαν μία στιγμή. Μέσα στα χρόνια αυτά έγιναν συγκλονιστικές, επιστημονικές, τεχνολογικές και γεωπολιτικές αλλαγές με ποταμούς αίματος!

Εξελίξεις, «πολιτισμούς» τις ονομάζουν, πνευματικές-δογματικές όμως αλλαγές ούτε κεραία για τους Πιστούς Ορθοδόξους. Μας το αποδεικνύουν όλοι οι Άγιοι που είχαν και έχουν κοινή- διαχρονική πορεία. Επίκαιρος με θαυμαστό τρόπο ο μαθητής της αγάπης. Δεν λέω ότι είναι ανάμεσά μας γιατί θα σκανδαλιστούν πολλοί, μα αν κάποιος ξέρει που είναι να μας το πει να χαρούμε γιατί τον ψάχνουν και οι μαθητές του. Λέω όμως μετά βεβαιότητας ότι ο λόγος του, που εισέρχεται στο νου και την καρδιά μας ,τώρα που τον ερευνούμε είναι γραμμένος πριν 1924 χρόνια. Σαν να ήταν χθες ή σήμερα γραμμένος!

Δώστε προσοχή ακόμη και με το πώς αρχίζει: «Παιδιά μου, έρχομαι τώρα να σας υποδείξω έναν νέον κίνδυνον. Είναι ώρα κρίσιμος και γεμάτη από κινδύνους η σημερινή εποχή. Και καθώς ηκούσατε από το Ευαγγελικόν κήρυγμα ότι πρόκειται να έλθη ο ΑΝΤΙ-χριστος και τώρα έχουν αναφανή πολλοί αιρετικοί,πρόδρομοι του ΑΝΤΙ-χριστου.Εξ’αυτού λοιπόν μανθάνομεν, ότι η εποχή μας είναι εποχή κρίσιμος».(Α’Ιωαν.Β’18)

*Αμφιβάλλει κάποιος με τον Άγιο Ιωάννη, ότι οι αιρετικοί είναι πρόδρομοι του ΑΝΤΙ-χρίστου;

Γιατί εσείς, αναίσχυντοι τους ονομάσατε «εκκλησίες»;

*Αμφιβάλλει κάποιος ότι τα όργανα του ΑΝΤΙ-χρίστου, προκειμένου να μην γνωστοποιηθούν οι ενέργειες για την προσωπικήν του έλευσιν ,αποφασίζουν και υπογράφουν εν αγνοία των περισσοτέρων του κλήρου και εν αγνοία όλου του λαού;

Γιατί εσείς ,αναίσχυντοι δεν ανακοινώνετε τα κείμενα της ΨΕΥΔΟ-συνόδου για να μάθει ο λαός τι του ετοιμάζετε;

*Αμφιβάλλει κάποιος ότι το χαρακτηριστικό γνώρισμα και μεγαλύτερο όπλο του διαβόλου είναι το ψέμα;

Γιατί ,εσείς αναίσχυντοι λέτε ότι υπηρετείτε τον Κύριον και από την μικράν κόμην μέχρι τα νύχια των ποδιών σας είσαστε βουτηγμένοι μέσα στο ψέμα και την υποκρισία;

Πάλι ο Άγιος μας ενημερώνει επ’άυτού: «Εκείνος που λέγει. Ευρίσκομαι εις στενήν γνωριμίαν και οικειότητα με ΑΥΤΟΝ ,και συγχρόνως δεν τηρεί τας εντολάς Του ,είναι ψεύστης και δεν υπάρχει μέσα εις τον άνθρωπον αυτόν η αλήθεια» (Α’Ιωαν.Β’4)

Δηλαδή δεν υπάρχει μέσα εις τον άνθρωπον αυτόν ο Ιησούς Χριστός που είναι η αλήθεια, υπάρχει κάποιος «άλλος». Οι ανεξομολόγητες αμαρτίες και η αμετανοησία, μας στερούν τον παράδεισο και εμποδίζουν την πραγματική ένωση, την Θεάρεστη ένωση μετά του Θεού, το «Ίνα πάντες εν ώσι», «εν αληθεία». Αυτό το εν αληθεία είναι που δεν αρέσει στους παν-αιρετικούς ΑΝΤΙ-χρίστους οικουμενιστές. Φυσικά εκλείπει παντελώς από τα κείμενα και τις αποφάσεις που υπέγραψαν στην ΨΕΥΔΟ-σύνοδο της Κρήτης. Εάν ήταν μέσα στην αλήθεια θα συναισθάνονταν την αποστασία τους και θα μετανοούσαν. Να λοιπόν γιατί εκλείπει από τα κείμενά τους και η λέξη μετάνοια, που είναι το κλειδί για τη σωτηρία της ψυχής, όπως και για το : «Ίνα πάντες εν ώσι, καθώς συ πάτερ εν εμοί καγώ εν σοί, ίνα και αυτοί εν ημίν εν ώσιν...»(Ιωαν.ΙΖ’21)

«Ου περί τούτων (των μαθητών Του) δε ερωτώ μόνον ,αλλά και περί των πιστευόντων δια του λόγου αυτών εις εμέ»(Ιωαν.ΙΖ’20)

Συνεπώς οι ίδιοι αποκλείουν την ένωση το: «ίνα πάντες εν ώσι» καθώς δεν πιστεύουν στους λόγους των εκάστοτε μαθητών, Αγίων του Κυρίου μας, βλασφημούν μάλιστα οι αναίσχυντοι λέγοντας ότι οι Άγιοι είναι θύματα του αρχεκάκου όφεως και πως οι Κανόνες είναι τείχη του αίσχους. Τα λένε όπως ορέγεται η γαστέρα τους .Μόνο όπως τα λέει το Ευαγγέλιο τρέμουν να τα πουν.

«Και υπέρ αυτών εγώ αγιάζω εμαυτόν,ίνα και αυτοί ώσιν ηγιασμένοι ΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.»(Ιωαν.ΙΖ’19)

Δεν θέλει απλώς να μας σώσει ο Πατέρας μας, αλλά να μας αγιάσει κιόλας. Γι’αυτό αλλού μας λέει «Ἅγιοι γίνεσθε, ὅτι ἐγὼ ἅγιός εἰμι» (Λευϊτ. 20,7,26 = Α΄ Πέτρ. 1,16)

Δεν θέλει ο Κύριος την ένωση με τον κόσμο της αμαρτίας άνευ μετανοίας.

«Εγώ περί αυτών ερωτώ ου περί του κόσμου ερωτώ..»(Ιωαν.ΙΖ’9)

Δεν προσευχήθηκε για τον κόσμο της αμαρτίας.

Δεν ενδιαφέρεσθε ,δαίμονες για το «ίνα πάντες εν ώσιν».

Εάν η καρδιά σας επιθυμούσε αυτό, δεν είχατε παρά να μετανοήσετε για τα γελοία πρωτεία και τις φιλοδοξίες σας, να ακολουθήσετε το Ευαγγέλιο και τότε εν αληθεία η αγκαλιά της Εκκλησίας του Χριστού (και όχι του κάθε πλανεμένου) είναι διάπλατα ανοικτή.

Εσείς όμως, ενδιαφέρεσθε χρόνια τώρα για την έλευση του ΑΝΤΙ-χρίστου. Δυστυχώς για εσάς οι Ορθόδοξοι Πιστοί Χριστιανοί σας αντιλαμβάνονται. Διότι όπως λέει ο Άγιος : «Σεις όμως, παιδάκια μου, έχετε αναγεννηθή από τον Θεόν και έχετε νικήσει τους ψευδο-διδασκάλους αυτούς διά της εμμονής σας εις την αληθή διδασκαλίαν. Και τους έχετε νικήσει, διότι ο Θεός, που είναι μέσα σας και σας φωτίζει και σας ενισχύει, είναι μεγαλύτερος και δυνατότερος παρά ο σατανάς, που ενεργεί και άρχει μεταξύ του κόσμου των ανθρώπων, που είναι μακράν του Θεού.»(ΑΊωαν.4)

Έχετε τους περισσότερους, τους ολίγους τι τους θέλετε; Αυτοί όμως οι ολίγοι σας καίνε με την Πίστη και τις Προσευχές τους, γι’ αυτό τους εκβιάζετε και τους καταδιώκετε.

Δεν κατανοείτε ότι η Πίστη είναι θέμα καθαρά προσωπικό και σωτηριολογικό.

«Ημείς όμως οι Απόστολοι και οι διδάσκαλοι του ευαγγελίου καταγόμεθα από τον Θεόν και εμπνεόμεθα από τον Θεόν. Εκείνος δε ,που αναγεννήθη από τον Θεόν και γνωρίζει τον Θεόν, ακούει με προθυμίαν την διδασκαλία μας. Εκείνος ,που δεν είναι από τον Θεόν και δεν έχει αναγεννηθή από αυτόν, δεν ακούει και δεν δέχεται την διδασκαλίαν μας. Με το σημάδι αυτό διακρίνομεν το Πνεύμα του Θεού, που οδηγεί εις την αλήθειαν, και το πνεύμα του διαβόλου που οδηγεί εις την πλάνην.»(Α’Ιωανν.6)

Ουαί «αρχιερείς», γραμματείς και φαρισαίοι τι θα πάθετε και στο «δοκιμαστήριο» αλλά πολύ περισσότερο στη «μόνιμη κατοικία»!

ΠΟΤΈ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!

Έστω και την ενδεκάτην, έστω και την τελευταία στιγμή όπως ο ληστής, γυρίστε στην αγκαλιά του γλυκύτατου Ιησού εσταυρωμένου και πετάξτε στα μούτρα των ΑΝΤΙ-χρίστων τις αποφάσεις της ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ΨΕΥΔΟ-συνόδου Κρήτης που λόγω έλλειψης συνοδικότητας και μόνο από αυτό, είναι ΑΚΥΡΗ!!

Μη συντάσσεσθε με τους εχθρούς του Χριστού και της Παναγίας μας, που ρίχνουν εκατό αγκίστρια για να πιάσουν πέντε και το επαναλαμβάνουν αλλοιώνοντας σταδιακά την Πίστη, σπρώχνοντας στην απώλεια ψυχές.

Δεν είναι η ΟΡΘΗ ΠΙΣΤΗ αυτή που πρεσβεύετε και ποτέ δεν θα δείτε τη ΔΟΞΑ του Θεού.Θα πληρώσετε πολύ ακριβά και για τις ψυχές που πλανάτε. Εύχομαι από καρδιάς ο Θεός να σας φωτίσει για το δικό σας καλό και για το καλό όσων σας ακολουθούν αδύναμοι και άβουλοι , χωρίς την Τρίτη αίσθηση της ψυχής τους. (Κατά τον Αγ.Ιωάννη τον Δαμασκηνό τον Χρυσορρόα).

Αδελφοί μου, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ, ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ,ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Ν.Τ.Π.

“Ει ο Θεός μεθ’ ημών ουδείς καθ’ υμών” 

Με εν Χριστώ αγάπη και ενδιαφέρον


Γεώργιος Φλώρος

ΣΥΝΑΞΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΡΗΤΩΝ