Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Ο "Οικουμενιστικός Προσκυνηματικός Τουρισμός" της Ιεράς Μονής Αγίου Αρσενίου Χαλκιδικής


Τίποτε τελικά δεν είναι τυχαίο.
Πριν δύο περίπου χρόνια, γράψαμε :

Κάποιοι φρόντισαν να "εξαφανίσουν" το βίντεο, έμειναν όμως -αδιέψευστος μάρτυρας- οι φωτογραφίες τους :




Είναι πραγματικά θλιβερό, να βλέπεις μοναχούς ενός -υποτίθεται- παραδοσιακού ορθόδοξου μοναστηριού, να γίνονται ηγούμενοι σε οικουμενιστικά "μοναστήρια" με κτήτορα τον Πάπα (αυτόν μνημονεύουν ως κτήτορα) και να τους βλέπεις κομπάρσους σε οικουμενιστικές τελετές. 



Τότε αναζητούσαμε και οι ίδιοι δικαιολογίες για την προσκύνηση του αιρεσιάρχη Πατριάρχη Βαρθολομαίου, (11/7/2015), στη Σουρωτή.
Πως βρέθηκαν εκεί οι πατέρες, γιατί μπήκαν μέσα στον ναό, γιατί τον προσκύνησαν ..



Λίγο μετά το δημοσίευμα μας, ακολούθησε η απάντηση της Μονής


Σήμερα, δυο χρόνια μετά, με μεγάλη μας λύπη βλέπουμε το ναυάγιο σε όλο του το "μεγαλείο" ...
Είναι θλιβερό πραγματικά, μοναχοί που απαρνήθηκαν τα εγκόσμια, να μην έχουν το θάρρος να ομολογήσουν την ορθόδοξη αλήθεια ενάντια στην αίρεση. Θα βλέπει τα "κατορθώματα" τους ο διάβολος και θα γελάει με την νίκη του.

Ακολουθεί η νέα αποκαλυπτικά -θλιβερή- είδηση από το ιστολόγιο Κατάνυξις:



Λάβαμε μέσω email διαμαρτυρία σχετικά με την πολιτική που ακολουθεί η Ι.Μ. Αγίου Αρσενίου Χαλκιδικής.
Διοργανώνει προσκυνηματικές εκδρομές με επισκέψεις σε Πατριάρχες και Αρχιερείς που πρωταγωνιστούν στην επιβολή της παναιρέσεως του Οικουμενισμού στην Ορθοδοξία.
Παραθέτουμε μερικώς την επιστολή με τμήματα των προσκυνηματικών προγραμμάτων.

Καλούμε εμπόνως την Ιερά Μονή Αγίου Αρσενίου, τον ηγούμενο π. Θεόκλητο καθώς και τον π. Αρσένιο, καθώς αναφέρονται στη διαμαρτυρία, να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Δε γίνεται εν μέσω παναιρετικής θύελλας, να θέλετε “και την πίτα αφάγωτη και το σκύλο χορτάτο”. Προκαλείτε σύγχυση στον πιστό λαό του Θεού και σκανδαλίζετε σφόδρα συνειδήσεις.

Αναμένουμε την απάντησή της Ι.Μ. Αγίου Αρσενίου την οποία θα δημοσιεύσουμε μετά χαράς και στη συνέχεια σε ξεχωριστή ανάρτηση, έχοντας τις απόψεις και των δύο πλευρών θα γράψουμε το άρθρο μας αν χρειαστεί.


"Θα ήθελα να αναδείξετε τους σιγονταρο-οικουμενιστές που το παίζουν αντιοικουμενιστές. Παράδειγμα: η μονή του Οσίου Αρσενίου Καππαδόκη στη Χαλκιδική (τηλέφωνο 2371041880) όπου ηγούμενος είναι ο π.Θεόκλητος Μπόλκας, εκεί είναι και ο π.Αρσένιος Βλιαγκόφτης, γνωστός από ομιλίες του. Μου στέλνουν το πρόγραμμα των εκδρομών τους και δείτε και φρίξτε. Μια με τον "πατριάρχη" Βαρθολομαίο και μια με τον
"πατριάρχη" Θεόφιλο. Πηγαίνουν τους πιστούς τους σε αυτούς να λάβουν ευλογία με διάφορες προφάσεις."


Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

ΥΓ. Από τους πατέρες της Μονής του Αγ.Αρσενίου, δεν περιμένουμε άλλες δικαιολογίες. Μόνον την ειλικρινή δημόσια συγνώμη τους για τα επαναλαμβανόμενα λάθη τους και τον σκανδαλισμό των πιστών και την ακολούθηση επί τέλους της οδού των Αγίων Πατέρων: την διακοπή της μνημόνευσης και κάθε εκκλησιαστικής κοινωνίας με τους οικουμενιστές.
Αλλιώς χαμένα και τα ντουβάρια και τα οικήματα που έχτισαν...