Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Άγιε Σιδηροκάστρου που ισχυρίζεστε πως “Δεν μπορεί ένας ιερευς να είναι περισσότερο Ορθόδοξος από έναν Μητροπολίτη”, δεν είδαμε κανένα Άγιο από τους Μητροπολίτες τα τελευταία χρόνια. Παππούληδες γίναν Άγιοι!


Του Μάνου Χατζηγιάννη
Το μόνο που καταφέρνουν οι Ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας με τις σπασμωδικές αντιδράσεις τους με αφορμή τις διακοπές μνημονεύσεων από κατά τόπους ιερείς είναι να εξευτελίζονται στα μάτια των πιστών.

Το τελευταίο παράδειγμα ενός Επισκόπου, που ομολογουμένως δεν έχει δώσει αφορμές παλιότερα, απέδειξε πως έχουν χάσει πλήρως την ψυχραιμία τους. Ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος μην ζυγίζοντας τα λόγια του μας είπε μεταξύ άλλων πως “Δεν μπορεί ένας ιερευς να είναι περισσότερο Ορθόδοξος από έναν Μητροπολίτη”(Δείτε το βίντεο εδώ).

Αλήθεια Άγιε Σιδηροκάστρου, πόσους Άγιους μετράει το Ορθόδοξο εορτολόγιο από την εκκλησιαστική Ιεραρχία; Παππούληδες αγιοποιήθηκαν και τους δοξάζετε και καλά κάνετε, όχι Δεσποτάδες! Αυτοί οι παπούληδες ήταν λιγότερο Ορθόδοξοι από τους Μητροπολίτες;

Αλλά δεν είναι μονάχα οι δηλώσεις του κ. Μακάριου.

Τους τελευταίους μήνες έχει καταγραφεί μια σειρά από υπερβολικές δηλώσεις

“’Όποιος διακόπτει την σχεση του με τον Επίσκοπο είναι σαν να διακόπτει την σχέση του με τον Χριστό” είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης,

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας σε κήρυγμά του είχε πει: «Την ευθύνη των εκκλησιαστικών ζητημάτων την έχουν οι στρατηγοί της εκκλησίας, δηλαδή οι επίσκοποί της και όχι οι απλοί στρατιώτες», ενώ παλιότερα είχε δηλώσει: “Οι Φαρισαίοι παρά το θαύμα που επετέλεσε ο Κύριος, τον κατηγόρησαν για βλασφημία κατά του Θεού. Δυστυχώς έτσι συμβαίνει και στις μέρες μας και πολλές φορές ο διάβολος εισβάλει και στους ανθρώπους της Εκκλησίας, σπέρνοντας διχόνοια .Όπως και τότε έτσι και σήμερα οι αντιλέγοντες και οι αμφισβητίες κατηγορούν το καλό και είτε λόγω της αμάθειας ή της ημιμάθειας τους διαστρεβλώνουν την αλήθεια και δυστυχώς απ’ αυτούς ξεκινούν οι έριδες και τα σχίσματα, τα οποία κομματιάζουν την Ενότητα της Εκκλησίας”.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου πήγε ένα βήμα παραπέρα χαρακτηρίζοντας “αίρεση” την ανυπακοή στον Επίσκοπο.

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος έστειλε έμμεσο πλην σαφές μήνυμα λέγοντας πως “είναι γεγονός και νόμος του Θεού, ο οποίος λέει «Μνημονεύετε των ηγουμένων ημών…» “

Όλες αυτές οι δηλώσεις μια και μόνη εντύπωση δίνουν ακόμη και στους καλοπροαίρετους. Οι Δεσπότες κάνουν τα πάντα για τα “καλά και συμφέροντα” και την καρέκλα τους! Μπορεί αυτή η εντύπωση να είναι λανθασμένη, αλλά δυστυχώς ο ένας μετά τον άλλον χάνουν την έξωθεν καλή μαρτυρία…..