Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Αθεράπευτη πληγή, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης



Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Τα κατορθώματα των προοδευτικών της Εκκλησίας, με τις απίθανες ιδέες εισαγωγής μουσικοχορευτικών εκδηλώσεωνμέσα σε Ιερούς Ναούς, αυτά τα αποτελέσματα φέρνουν.
Πως να πείσουμε τους θολοκουλτουριάρηδες, της πνευματικής αριστεροσύνης της πόλης του Αγίου Δημητρίου, πως ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα) είναι ΚΑΙ ΙΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑΟΣ; 

Πως να αρθρώσουμε λόγο πατερικό όταν η φιλοδοξία και η βολική μεταπατερική αίρεση, εισάγει την εκκοσμίκευση στις ενορίες;
Πως να διεκδικήσουμε ειρηνικά, αλλά αποφασιστικά και αταλάντευτα την αποκλειστική και μόνη χρήση που αρμόζει στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα), όταν εισάγουμε επιπόλαια μόνοι μας "πολιτιστικές εκδηλώσεις", μέσα στους ενοριακούς Ναούς;

Η Ροτόντα της Θεσσαλονίκης γέμισε κόσμο και μελωδίες

Το πολύ ιδιαίτερο και επιβλητικό περιβάλλον του μοναδικού μνημείου της Ροτόντας γέμισε για άλλη μια φορά με κόσμο σε μια εκδήλωση που είχε ως στόχο την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για το ρεσιτάλ τραγουδιών με τίτλο "Μόνο για την Αγάπη…" του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ, από την Aντιπεριφέρεια Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

"Με εκδηλώσεις, όπως αυτή επιχειρούμε να συνδέσουμε τη σύγχρονη πολιτιστική δραστηριότητα με την πολιτιστική μας κληρονομιά σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Στόχος μας είναι να συνδυάσουμε τον πολιτισμό του παρόντος με τον πολιτισμό του παρελθόντος και χαιρόμαστε που αυτή η προσπάθειά μας έχει τόσο μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες”, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

"Η εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση στη Ροτόντα δείχνει το δρόμο για την πολιτιστική και τουριστική προβολή της περιοχής μας” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.

“Ήδη ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε κάνει σειρά τέτοιων εκδηλώσεων και στον προγραμματισμό μας είναι να γίνουν ανάλογες δράσεις και σε μνημεία των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων”, πρόσθεσε.
Το κεντρικό μήνυμα της μουσικής παράστασης ήταν η δύναμη και η ομορφιά της αγάπης, στο πλαίσιο της οποίας, δύο νέοι τραγουδιστές, η Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου και ο Θοδωρής Βουτσικάκης ερμήνευσαν μερικά από τα πιο όμορφα ποιήματα αγάπης των ποιητών Κώστα Καρυωτάκη, Μαρίας Πολυδούρη, Ναπολέοντος Λαπαθιώτη αλλά και πιο σύγχρονων δημιουργών όπως του Νίκου Αλέξη Ασλάνογλου και Μιχάλη Γκανά, μελοποιημένα από το συνθέτη Δημήτρη Μαραμή. Τους ερμηνευτές συνόδευαν στο πιάνο ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής και στο τσέλο η μουσικός Στέλλα Τέμπρελη.