Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Πάπας Φραγκίσκος προς Άθεους: Δεν χρειάζεται να πιστεύετε για να πάτε στον Παράδεισο


ImageHandler.jpg

Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Φυσικά οι απόψεις ενός αιρετικού για τη σωτηρία της ψυχής, ούτε είδηση συνιστούν, ούτε άξιες σχολιασμού θα μπορούσαν να είναι. Η περίπτωση του πάπα Φραγκίσκου, όμως είναι εξαιρετικά χρήσιμη γιατί μας αποκαλύπτει που το πάει ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Τι μας αποκαλύπτει λοιπόν ο πάπας Φραγκίσκος; Το αληθινό πρόσωπο του οικουμενισμού. 

Ο Πάπας Φραγκίσκος ύστερα από την δημόσια παραδοχή του ότι η θεωρία της εξέλιξης και το Big Bang είναι αληθινά και δεν έρχονται σε αντιπαράθεση με την "Γένεση" έστειλε ένα ανοιχτό γράμμα στον εκδότη της εφημερίδας "La Repubblica", Eugenio Scalfari στο οποίο σημείωνε πως όσοι δεν πιστεύουν στο Θεό, θα συγχωρεθούν από αυτόν αν ακολουθούν την συνείδησή τους..
Απαντώντας σε μια λίστα από ερωτήσεις που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα του Scalfari ο οποίος δεν ειναι καθολικός, ο Πάπας Φραγκίσκος έγραψε: "Με ρωτάτε εάν ο θεός των Χριστιανών συγχωρεί εκείνους που δεν πιστεύουν και που δεν αναζητούν την πίστη. θα ξεκινήσω λέγοντας - και αυτό ειναι το βασικό πράγμα - ότι το έλεος του Θεού δεν έχει όρια, αν πάτε σε αυτόν με ειλικρηνή και μεταμελημένα συναισθήματα. Το θέμα με αυτούς που δεν πιστεύουν στο θεό είναι να υπακούσουν τη συνείδησή τους,
Θυμίζουμε πως λίγο πριν τα παραπάνω είχε πει πως η θεωρία της εξέλιξης και το Big Bang είναι αληθινά και ο θεός "δεν είναι κάποιος μάγος με μαγικό ραβδί"